Hogyan kezdtem újra 50 évesen? Tarts velem...

2024.06.06

Tavaly lettem 50 éves. Furcsa érzés. Ha belenézek a tükörbe nem látom magam annyinak és nem is érzem magam annyinak. Másoknak is mindig magyarázkodnom kell, hogy tényleg ennyi idős vagyok. Lehet ez genetika vagy bármi is, de ez van. 😉 Az ilyen fordulópontokon gondolkodik el az ember, hogy az idő olyan gyorsan elszáll, hogy észre sem vesszük. A kérdés az, hogy hogyan élted meg, egyáltalán éltél, vagy csak úgy elvegetáltál.  

"Az 50. születésnap csodálatos mérföldkő lehet az ember életében - egy olyan különleges alkalom, amikor megünnepelhetjük az elmúlt évek sikereit, és ÚJ ÁLMOKAT tűzhetünk ki magunk elé."

Amikor 50 éves lettem, azon a nyáron megint nagy változás előtt álltam. Olyan kihívásokkal találtam magam szembe, amikkel eddig nem....., és éreztem, hogy valamit változtatni kell, mert így nem jó irányba halad az életem. Ha már testi szinten is megmutatkoznak a dolgok, egészségügyi kihívások által, akkor már tényleg komolyan kell venni a jeleket. Legalább is én figyelek rájuk. Persze a legjobb, ha nem várjuk meg ezt a szintet, de van, amikor mégis sikerül beleragadni egy-egy helyzetbe, és egy idő után már keményebben koppint az orrunkra az univerzum, hogy mozdulj. Kérdés, hogy mit teszel az ilyen helyzetekben. Tovább tolod be a szőnyeg alá a problémákat, vagy inkább összeszeded minden bátorságodat és szembenézel velük. Nekem az vált, be, hogy inkább szembenézek az előttem álló kihívásokkal, félelmekkel stb. és cselekszem.

Egyik kedvenc könyvemben olvastam, hogy "..megfutamodni egy probléma elől még nagyobb problémához vezet." Ezzel teljes mértékben egyetértek. Javaslom, hogy Te is gondolkodj el ezen.

Már 18 éve foglalkozom az emberek segítésével, hogy ki tudjanak teljesedni az életükben, el tudják engedni a múltjukat, korlátaikat és el tudják érni a céljaikat. Szóval rengeteg ember fordult meg már nálam ennyi idő alatt, és a fenti megállapítást csak megerősíteni tudom a saját és mások tapasztalatai alapján.

Visszatérve az 50. szülinapom nyarára, a derekam elkezdett annyira fájni (nem voltam egyébként sose derékfájós), hogy már aludni is alig tudtam, nehéz volt megmozdulni is az ágyban. Nappal meg emiatt fáradt is voltam. Persze ellenálltam, hogy én nem szedek fájdalomcsillapító gyógyszert meg ilyeneket, de aztán már napközben is annyira fájt, hogy hátráltatott a mindennapi tevékenységeimben is. Ja, és emellett még a gyomrom is napok óta fájt, ami szintén nem volt megszokott nálam. Ezt még fokozzam, akkoriban volt 6 cicánk, közülük valamelyik biztos beteg lett, vagy össze verekedett a szomszéd macskával és megsérült, vagy majdnem elütötte az egyiket egy autó és ő meg attól vérzett. Akinek van házikedvence, az tudja jól, hogy az állatorvosi költség ilyenkor milyen méreteket tud ölteni. Aztán egyik reggel, mikor már nem bírtam lehajolni, - mert annyira fájt a derekam - hogy enni adjak a cicáimnak, akkor mondtam, hogy ebből elég. Ennél a pontnál már kezdtem kétségbe esni. Ez így nem mehet tovább, megoldást kell találnom.


Na, és akkor ezt a helyzetet tetőzte aztán, - derült égből a villámcsapásként úgy alakult az életem, - egy szakítás után - , hogy egyedül találtam magam. Még a szakítás reggelén nem gondoltam volna, hogy estére már el is fogok költözni. El tudod képzelni, hogy milyen hirtelen történt, amire egyáltalán nem számítottam. Egy délután leforgása alatt megváltozott minden, hogy teljesen új szakasz kezdődhessen új alapokra helyezve. 4 év után vége szakadt mindennek, ami addig kitöltötte a napjaimat. A munkámból is visszavonultam abban az időszakban. Így egyik napról a másikra, se párkapcsolat, se munka.

Akkor ott eldöntöttem, hogy beleállok a változásba, már nem érdekelt, hogy hogyan, csak történjen valami. Ebből tovább kell lépnem, azt még nem tudtam, hogy hogyan, de máskor is megtettem már, hogy nagyon nagy mélységekből felálltam. Megoldás mindig van, csak észre kell venni.

Fel kell ilyenkor ismerni, hogy az a helyzet, amibe éppen kerültél, az a te felelősséged és a te döntéseid vezettek ide. Innentől kezdve csak te tudsz változtatni is rajta, ezt helyetted senki nem fogja megtenni.

Azért kezdtem el írni ezt a blogot is, hogy másoknak is tudjak reményt, támogatást, segítséget, biztatást adni, hogy mindig - és ehhez nem kell épp 50 évesnek lenni - lehet újrakezdeni és felállni. A kedvenc mottóm:

"Minden vég, egyben egy új kezdet."

Itt a lényeg megint az, hogy hogyan éled meg. Megélheted, hogy belesüllyedsz az önsajnálatba vagy inkább vállalod a felelősséged a történtek miatt és szembenézel a valósággal, végig mész az elengedés és gyász folyamatán, feldolgozod és tiszta lappal indítasz egy új életet. Én megtettem és most hálás vagyok érte.

Amikor én ilyen helyzetbe kerülök, fel szoktam tenni a kérdést az univerzumnak: ".. hogy hogyan tovább?" Aztán figyelek és észreveszem az új lehetőségeket, embereket, akik jönnek felém. Csak kíváncsinak és nyitottnak kell maradni ilyenkor is. Na ekkor találtam rá, - vagy talált rám - egy olyan lehetőség, amit ezelőtt biztos csípőből elutasítottam volna. De most ezt nem tehettem meg, túl sok minden forgott kockán.

Annak a döntésnek köszönhetően, hogy nyitott voltam, teljesen megváltoztatta az életem minden szinten. Kaptam megoldásokat általa az egészségemre is, sőt a házikedvencekére is, és ezentúl még sokkal többet is hozott, mint amire számítottam. Olyan szintű személyiségváltozáson vitt keresztül, amiről még álmodni sem mertem. Visszakaptam az önbizalmamat, új céljaim lettek, új távlatokat nyitott meg előttem, hogy még többet tudjak segíteni másoknak is. Visszanyertem az egyensúlyomat, ami természetesen kihat az élet minden területére.

Ha kíváncsi vagy mi is ez, akkor szívesen elmondom Neked is, akár csak az egészséghez kapcsolódó része lehet érdekes számodra vagy akár a többi is. Klikk a linkre: ÉldÖnmagad

Arra kérlek Téged is, aki olvasod most ezeket a sorokat, hogy SOHA NE ADD FEL!

Köszönöm, ha végig olvastad az írásomat! Nyugodtan küldd tovább a linket, ha úgy érzed, hogy bárkinek segíthet vagy inspirációt adhat!

Szeretettel és Fénnyel:

Ha még nem ismersz, akkor Ismerj meg!: Rólam bővebben  

TikTok: @nettytudatossag 
YouTube: Netty Ambrus
Instagram: @nettytudatossag
Facebook: Fehér Pegazus Lélekút Egyesület
Angyalok és Virágtündérek
Facebook Zárt csoport: Netty Tudatosság testben-lélekben

Blogom a Blog.hu-n: https://tudatossagtestbenlelekben.blog.hu/