A "Belső Iránytű"

2023.09.03

Találd meg belső iránytűdet!

Szétszórtnak érzed magad? Úgy érzed, hogy folyton csak reagálsz a körülményekre, amiket az életed hoz feléd?

Akkor itt az ideje, hogy rálelj a saját belső iránytűdre.

Ha megtalálod a belső iránytűdet, akkor meg fogod találni a tiszta irányt, és hogy melyik úton is indulj, ami a célodhoz vezet. Valójában mindannyiunknak szüksége van a belső iránytűjére, ami vezet minket.

Ebben a rohanó világban fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az életünkben, valamint felelősséget vállaljunk saját életünkért. Sokan folyamatos rohanásban élnek, mindig csak reagálnak arra, amit épp eléjük hoz az életük és ritkán szánnak arra időt, hogy leüljenek és valóban átgondolják és megértsék, hogy mi is zajlik körülöttük tulajdonképpen.

Azok az emberek, akiknek tiszta céljaik vannak, azok sokkal elégedettebben élhetik az életüket, és könnyebben tudják a felelősséget is felvállalni az életükért.

Ha most éppen azt érzed, hogy nem Te ülsz a "vezető ülésben", akkor lehet, hogy kimerültnek, frusztráltnak és kiégettnek érezheted magadat.

Akkor most ülj le és kérdezd meg magadtól:

  • vannak világos céljaim az életemben?
  • melyik irányba hív a szívem?
  • mik a legfontosabb prioritások az életemben? Hogyan tudnék rájuk fókuszálni?

Fordíts most arra egy kis időt, hogy megvizsáld, hogy merre is tart az életed. Mivel is lennél elégedett és milyen változtatásokra lennél képes érte?

Az iránytű, amit keresel, az benned van. Ahhoz, hogy megtaláld a belső iránytűdet és a helyes irányt, be kell fektetned egy kis időt és energiát saját magadba. Mindannyiunknak van egy belső irányító rendszere, amit meghallhatunk, ha lecsendesítjük az elménket és megnyílunk a hangjára. Legyen a legfontosabb dolog most, hogy találd meg az életed irányát. Ha ezt elhatározod, vagyis döntesz erről, akkor már sokkal tisztábban fogod látni, hogy mire is fókuszálj.

Képzelj el egy benned lévő iránytűt, ami tudja, hogy mi a legjobb számodra és mi a Te utad és igazságod. Szánj most rá pár percet, hogy figyelj befelé. Fókuszálj erre a belső hangra és vezetésre. Képzeld is el, hogy követed a belső hangodat. Figyeld meg, hogy mit érzel, amikor a belső iránytűdet elkezded követni. Ez az iránytű el tud vezetni pontosan oda, ahova szeretnél eljutni.

  • milyen változást látsz az életedben, ha elkezded követni a belső iránytűdet?
  • mit mondanál? Mit mondanának mások?
  • hogyan éreznél?

Hozd meg a döntést, hogy tisztán akarod látni a céljaidat és az irányt, majd engedd meg, hogy a belső iránytűd vezessen.

"Amikor a kívánalmaidnak megfelelően alakítod a valóságot, akkor ÉLSZ. Amikor az alakít téged, akkor nem.
Valahányszor meghajolsz a körülmények előtt, egy kicsit mindig meghalsz." 
(Duncan Shelley)


Mindenkinek eljöhet olyan időszak az életében, amikor külső támogatásra, segítségre van szüksége, hogy előrébb tudjon lépni. Ez egyáltalán nem szégyen, merj segítséget kérni, ha szükséged van rá! 

Ha úgy érzed, hogy külső támogatásra van szükséged, bármelyik nehézséggel is állsz szemben, akkor bátran keress meg: Klikk ide