"A Téli napforduló a Fény ünnepe, a Fény születése."

2022.12.20

"Téli napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, és az év legrövidebb nappalát (következésképpen a leghosszabb éjszakát) adja."

A téli napforduló az a pillanat, amikor a Nap-Föld középpontokat összekötő egyenes és az egyenlítő síkja által bezárt szög a legnagyobb értékét (kb. 23,5 fok) éri el a Nap déli félgömbön való elhelyezkedése mellett. Ez az időpont december 21-én van, és az északi féltekén a csillagászati tél kezdetét jelenti.

A 2022-es napforduló pontos időpontja: 2022. december 21. 21:48 

Ezen a napon, mi is megünnepelhetjük a Fény születését. Kezdj el hangolódni a karácsonyra: a befelé figyelés segít, hogy megnyithasd a szíved a szeretet befogadására; és megengedhesd magadnak a Belső Fény megszületését is; persze ilyenkor helye van az örömködésnek, beszélgetéseknek is.

Ez által, ahogyan a fény, úgy te is újjászülethetsz. Ünnepeld te is valami újnak a születését, az év lezárását, a rossz dolgok elengedését és az új év energiáinak befogadását!

Gyújts gyertyát a fény tiszteletére! A lezárás jegyében gondold végig, miért vagy hálás az elmúlt évből, és mondj köszönetet érte! Gondold végig a kihívásokat, nehézségeket is, és hogy ezek mire tanítottak! Vedd sorra, mi az, amit szeretnél magaddal vinni 2022-be, és ezekre koncentrálj!