Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ajánlott könyvek

Általam ajánlott könyvek, melyek számomra sok inspirációt adtak az élethez. :-)

Kép Bambaren, Sergio:

Delfinálom. Varázslatos út önmagadhoz

A perui származású író az utóbbi tíz év egyik legsikeresebb történetét írta meg. Dániel Alexander, az álmodozó delfin a kis herceg vízben élő rokona. ''Annál, amit csinálsz, sokkal fontosabb az, amiről álmodozol - csak higgy az álmaidban!'' - ez az üzenete ennek a kis lírai remeknek, amely főhőséhez hasonlóan bejárta már a világot. A kis delfin meg van győződve arról, hogy más is van az életben, nem csak halak és alvás. Saját maga szeretné megvizsgálni a világot, már amelyikről tud? Aztán egyszer azt súgja neki a tenger, hogy meg fogja találni saját életének értelmét, mégpedig azon a napon, amelyiken rátalál a legtökéletesebb hullámra. A mindig hullámok hátán fickándozó kis delfin elhagyja hát társait és a biztos öblöt, hogy rátaláljon az ''igazi'' hullámra?Az író, a szenvedélyes széllovas és környezetvédő Bambaren a kis delfinhez hasonlóan végigkergette már a világ vizein a tökéletes hullámot, élt az USA-ban, Ausztráliában, hogy aztán visszatérjen szülővárosába, Limába, ahol több könyvben megírta a világ vizeinek történéseit.

 

Kép Kezele, Adrian P.:

A delfin álma

Richard Bach nagy sikerű A SIRÁLY című művének méltó párja e kötet, amely egy nem mindennapi delfin és egy ember közös kalandjainak története. Együtt álmodva egy új, korlátlan lehetőségeket tartogató világot fedeznek fel, s rádöbbennek, hogy bár eltérő feladatot kaptak az élettől, mégsem különböznek túlságosan egymástól. Barátságuk által egymás életének szerves részeivé válnak. Mindkettőjük szempontjából megismerhetjük, miként tapasztalják meg a másik életét, s milyen tanulságokat, feladatokat és megoldásokat kapnak e sprituális barátságtól.

 

Kép 

Chopra, Deepak:

A szeretet rád talált

 

Édesvíz Kiadó, 2006

Jess Conover 28 éves író Bostonban, a South Enden él, és azon kesereg, hogy elhagyta a barátnője. Aztán egy vasárnap reggel titokzatos újsághirdetés formájában üzenetet kap, ami így szól: "A szeretet rád talált. Ne szólj senkinek, csak gyere!" Feldúlja a szöveg, és még izgatottabb lesz, amikor felfedezi a monogramját a telefonszám mellett. Nyomban telefonál, majd nem sokkal később már az autójában ül, és a hóviharban észak felé tart, hogy rátaláljon egy "misztériumiskolára", ami rejtve van a világ elől... A regény a szeretetről szól, amelynek segítségével megérinthetjük az asztrális világot és a teljességet. Chopra szerint mindenkinek szenvedélyes szerelembe kell esnie – az élettel! Ez lelkünk szükséglete, amiért sok mindent el kell hagynunk: a napi rutint, a szokásokat, a hamis hiedelmeket, az elvárást és a múlt sérelmeit, de a szerelem mindenért kárpótol. Deepak Chopra nemcsak arra biztat, hogy bátran forduljunk válaszért az érzékek feletti világhoz, hanem térképpel is szolgál, amely elvezet oda.


 

Kép 

Chopra, Deepak:

Miért nevet Isten?

 Édesvíz Kiadó, 2009


A nevetés a legegészségesebb válasz, amit az életedre adhatsz.

Mickey Fellows sikeres Los Angeles-i komikus, mégis átlagember, akinek megvannak a maga félelmei, önző vágyai és függőségei. Apja halála után találkozik egy Francisco nevű titokzatos idegennel, aki örökre megváltoztatja az életét.

A Miért nevet Isten? nagy adag humorral és valós, gyakorlati tanácsokkal bizonyítja be, hogy az elénk tornyosuló akadályok valójában álruhába öltözött lehetőségek.

„Deepak rámutat, hogy a világ sötétségében mindig gyújthatunk egy gyertyát, ami nem más, mint a humor; és arra ösztönöz, hogy ne a sötétségre, hanem a gyertya fényére koncentráljunk. Hogy miért nevet Isten? Mert érti a viccet.” /Mike Myers/

 


 

Kép 

Chopra, Deepak:

A boldogság mint erőforrás - Meríts a korlátlan benső öröm forrásából

 Édesvíz Kiadó, 2007

"...az a boldogság, amely egy adott okból fakad, a nyomorúság egyik formája csupán, hiszen az adott okot bármely pillanatban elvehetik tőlünk." A boldogság és a szomorúság a végtelen tudat két arca. Mindkettő múlandó, és egyik sem azonos veled, hiszen te nem a tudat egyik állapota vagy. Te maga a tudat vagy, amely ezeket az állapotokat kinyilvánítja. Ezért jelenti boldogságod kulcsát az azonosulás belső éneddel, amely túl van a negatív és pozitív fogalmán. Amikor megérted valódi természetedet, kezdesz a maradandó boldogság forrásából élni, amely nem valamely konkrét okból fakad, hanem valódi belső öröm. Eltölti életedet a hatalom, a szabadság és a kegyelem. Miért azonosulnál az óceán egy hullámával vagy egyetlen vízcseppel, amikor te vagy az egész óceán? Nem az óceán örökké változó viselkedésével vagy azonos, hanem a vízneműségével. És ez a vízneműség nem változik. A védanta kinyilvánítja: „Ismerd meg azt az egyetlen dolgot, amelynek ismeretében minden mással tisztában leszel.” Aki megismeri az Ént, az előtt ledőlnek a világ korlátai. Nem arról van szó, hogy pozitív hozzáállást kell magadra erőltetned. Nem is arról, hogy le kell ráznod magadról a szomorúságot, és boldogsággal kell felcserélned. Egyszerűen át kell lépned a kettősség világából a színtiszta lehetőségek mezejére, és a forrásodból merítve kell élned. "Nagyon sok könyvet olvastam Deepaktól, de úgy érzem, ennek köszönhetően kristályosodott ki bennem az a bőséges információtömeg, amit az évek során tanított nekünk. Ez a könyv hatalmas élmény. Felemelte a lelkemet. Tudom, hogy újra meg újra el fogom olvasni!"


 

Kép 

Osho:

Szerelem, szabadság, egyedüllét

 

Édesvíz Kiadó, 2010

A szerelem az élet legnagyobb kísérlete, és akik anélkül élnek, hogy a szerelemmel kísérleteznének, sosem fogják megtudni, mi is az élet. Örökké a felszínen maradnak anélkül, hogy leereszkednének a mélybe.

A kiindulópont önmagad szeretete kell, legyen. Mindenki ismeri a mondást, hogy "aki nem szereti önmagát, másokat sem tud szeretni", mert a részleteket tekintve talán vannak köztünk különbségek, de alapvetően ugyanannak az egy természetnek a részei vagyunk. Ha szeretet születik benned önmagad iránt, lesz mit megosztanod a pároddal.
A valódi cél azonban a lényedben végbemenő végső, misztikus egyesülés, hogy ne légy rabja egyetlen nőnek vagy férfinak sem. Azáltal, hogy találkozol a külső nővel, a külső férfival, hogy valóban szereted, lépésről lépésre megláthatod a nőt, illetve a férfit, aki benned él. A külső nő csupán egy út a belső nőhöz; ahogyan a külső férfi is csak egy út a belső férfihez.
Ha rátalálsz erre a belső nőre, illetve férfira, megszabadulsz függőségedtől, amely a külvilághoz köt. A szabadság az ember legbensőbb lényege. Szabadon meg kell élned vágyaidat, legerőteljesebb energiádat, a szexualitást is, így életed közepére érve meghaladhatod, s ezzel képessé válhatsz arra, hogy egyedül is boldog legyél.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Profilkép

Utolsó kép

Archívum

Naptár
November
2022
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Elérhetőség

Fehér Pegazus Lélekút Egyesület

Dunavarsány

feherpegazusinfo@gmail.com

Statisztika

Online: 7
Összes: 2099540
Hónap: 8234
Nap: 266