Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Új Aura-Soma üveg született: Cassiel Arkangyal

bottle-113_cassiel.jpgÚj Aura-Soma üveg született: B113 Cassiel Arkangyal

bottle-113_cassiel.jpg

Cassiel Arkangyal
B113 - Smaragdzöld/Középtónusú Olajzöld
Született 2015. szeptember 5. 8:00 (angol nyári idôszámítás szerint)

Cassiel Arkangyal a Szaturnuszhoz kapcsolódik. Cassiel szabályozza a Sabbatot, avagy a pihenőnapot, a hét szünnapját az elmélkedésre. A Smaragdzöld/Középtónusú Olajzöld kombinációja együttesen a napfonattól a szívhez vezető utat hozza össze. Lehetőséget ad számunkra, hogy a remény új szintjére lépjünk, ahogy elengedjük a múlt csalódásait. A neheztelés és keserűség átalakul, nem valami vágyálommá, hanem egy új értelmű reménnyé.

Cassielt gyakran tekintjük az Őrzőnek, akire az Aura-Soma nézőpontjából úgy is gondolunk, mint a korall és világos korall energiáinak megtapasztalására. Bizonyos értelemben Cassiel inkább figyel, mintsem aktív lenne, vagy beavatkozna az emberi lét feltételeibe, hacsak nem hívják. A Kabbalista szövegekben az áll, hogy Cassiel számára nem engedélyezett a beavatkozás a mi emberi életterünkbe.

Az Aura-Soma nézőpontja szempontjából igazán fontos, hogy szükségünk van támogatásra, különösen mostanában, hogy a szívünkben rejlő igazságot összekapcsolhassuk a megfigyeléssel, a „nem tudással". Ez egy meglehetősen bonyolult állításnak tűnhet, de valójában igazán egyszerű. Alapvető azt tudni, hogy "nem tudunk". Ez olyan valami, ami megnyitja az ajtót a hála által, az üresség érzésén keresztül egy mélyebb érzésnek, valaminek, ami a szeretett mögött van, ami a létezésben a szeretet forrása. Az időnek ezen pontján Cassiel ebből az energiából képvisel valamit, ahogyan összekapcsolódhatunk ezzel az energiával önmagunk számára az „ÉN VAGYOK” újra-értékelése által.

A spirituális öntudat új távlata születik.

Cassiel az az Arkangyal, aki a sejtmemória mély szintjeihez kapcsolódik, ez különösen a mátrix körüli sejtmemória, vagy az, amely szív átalakulása miatt létrejött feszültségek mintázatát alkotja. Ha el tudjuk képzelni, hogy Cassiel a szeretet, ami ’minden megértése’ mögött van, az abszolút korlátok (határok) nélküli szeretet, akkor Cassiel valóban segíteni tud a szívfájdalmunk elengedésében, csalódási vagy elhagyatottsági érzésünkben. Cassiel Arkangyal gyakran dolgozik ill hívják a Kabbalista, Zsidó-Keresztény tradiciókban. Ő egy olyan arkangyal, tulajdonságok nélkül ahogyan az minden szövegben szerepel. Azt mondják, Cassiel magányos Arkangyal, általában nincs kapcsolatban más Arkangyalokkal. Egyedül és szomorúan hullatja az elengedés könnyeit, és a mély szomorúság a tér és hely új értelmét hozza el. A galamb elviszi mindazt, ami bajt hoz ránk, vagy életterünkbe. Ahogy az irány tisztábbá válik, nehézségeink átalakulnak a szeretet mélysége által.

Cassiel működésének része, hogy amint közelebb jutunk szívünk igazságához, mély magányosság és egyedüllét érzését tapasztaljuk, ami angol nyelvi szempontból hasonló a „minden egységben van” – hoz (aloneness = egyedüllét, all oneness = minden egység). E kombináció energiájának része ez. Az egyesítés, az új spirituális kulcsszó, az egység érzése a hagyomány vagy forma mögött.

Cassielt a Tűz Arkangyalának is tekinthetjük, a megtisztulás tüze, az eredeti teremtés tüze. Itt akarom megemlíteni, hogy most az Aura-Somában is egy új kezdet érzése van, ugyanaz az impulzus, ami a kezdetekkor volt. Újra felhangzik a dó az oktávban, amellyel az Aura-Soma kezdődött, újra építve az Aura-Soma rendszerében az új kezdetet. Számtalan szinkronicitást tapasztalunk, túl sokat, hogy itt mélyebben belemenjünk, de elég ha azt mondjuk, hogy ez az Arkangyal most segíteni van itt, hogy újra alkossunk az eredeti impulzussal, ami az Aura-Somát létrehozta, ami Vicky Wall adománya volt, ami az ő inspirációja volt az első dó felhangzásában több, mint harminc évvel ezelőtt. Ez most egy új szinten újra felhangzik, Cassiel által hozott inspirációban.

Fontos azt is megemlíteni, hogy Cassiel egyensúlyteremtő is lehet a bennünk lévő férfi/női aspektusokkal kapcsolatban, a fény és sötétség terén. A bölcsesség és boldogság, ami lényünk mélyebb szintjein található.

Cassiel sok ábrázoláson úgy látható, mint egy sárkányon lovagló Király, és úgy is, mint a Remete tarot lapján ábrázolt alak, így egy érdekes tény, hogy ez az Arkangyal a Szűz jegyben született. Kapcsolatban áll Sandalphon Arkangyallal. Azzal a Sandalphonnal, aki gyakran úgy látható, mint a könnyek angyala, a gyermekek világrajövetelének és távozásának folyamatában, és ez igaz Cassielre is.

Napja a Szombat a héten, és ugyanúgy, ahogy Anubisra, mint e világ és a következő világ közötti őrzőre gondolunk, azt hihetjük, hogy Cassiel osztozik ebben a szerepben. Egy érdekes utalás, ami eszünkbe juthat, hogy ő a Hetedik Mennyország uralkodója, a Legszentebb Mennyországé, a Dicsőség Trónjának házai közül, ahol a másik hét planetáris Arkangyal jelen van. A Szaturnusz kora az ősi és mély bölcsességé, amíg a Szaturnusz túl közel nem került a naphoz. A gyűrű a gyors gázpárolgásban keletkezett, amikor a jégsapka felgyorsult mértékben olvadt el.

Munkája a karmával kapcsolatos, segít, hogy átjussunk a karmikus leckék sűrűjén, és köze van a gazdálkodáshoz is, hogy segítsen nekünk kibontakoztatni mindazt, amire az új gazdálkodási módszerek kapcsán burkoltan szükség van a föld lényeihez való viszonyulásban.

Munkája a meditációval is összefügg, éppúgy, ahogy segít bennünket abban, hogy megértsük az idő és a halál közti kapcsolatot.

Van egy bizonyos kulcs kifejezés Cassiellel kapcsolatban, ez a spirituális öntudat, egy olyan bizonyosság érzés, amely önértékünk igazi természetének megértéséből származik. Csaknem ellentmondásosnak vagy paradoxonnak hat a spirituális öntudatról beszélni, miközben az előbb említettem az inkább„nem tudom” érzést. Talán valahol azt tudni, hogy „nem tudjuk&rdquo, ez a csillagunkba vetett bizalom érzése, saját lényegünkben való bizalom, és ahogy ez összefügg az olajzöldön át a szívhez vezető út megnyitásával. Ez ténylegesen annak a megértésnek a része, amelyet Cassiel hoz el nekünk az időnek ezen pontján.

Az Aura-Soma rendszerében a 10. üvegre - Zöld a Zöldön- úgy gondolunk, mint a karma üvege: amint vetsz, úgy aratsz. Úgy is gondolhatjuk ezt, hogy a mostani tapasztalásaink a múltbéli cselekedeteink következményei, és amit most teszünk, megteremti a következményeket annak, aki majd leszünk. Az is fontos, hogy az igazságra úgy gondoljunk, mint valamire, ami örömet és ünneplést hoz. Cassiel, mint őrző, megfigyelő, nem alkot olyan véleményt, amely bármi módon itélkező lenne, sokkal inkább örömet lel abban, amit lát, bármit is figyeljen éppen. A tudatban megjelenő forgatókönyvek teret adnak annak a felismerésnek, hogy a kék ég ott van rejtve benne.

Az állatok közül Cassiel kapcsolatban áll a varjúval, vagy hollóval, amely a Druida hagyomány szerint szorosan kapcsolódik a Krisztus energiához sok más egyéb hatás mellett.

Cassiel az időseket is vezeti, a végakarattal és halállal kapcsolatosan. Cassielhez leginkább kapcsolható virág a fehér liliom és Vicky kedvenc virága, az ibolya is.

Azt hiszem, energetikailag elég szokatlan lesz, a kövek bizonyos kombinációja miatt, amelyek a spagirikus oldatban létrejöttek. Meglepetésre türkiz és obszidián együtt igen érdekes kombinációt ad, éppúgy, mint a gyémánt és ónix. Cassiellel kapcsolatban igen fontos a zafír, különösen a világoskék vagy középkék zafír. Ez az energia az Arkangyal más, egyébként rejtett minőségeihez kapcsolódik. Ez a kő valóban segítheti- elhozva a bőség érzését- a hiányérzetünk elengedését, és azt is elengedjük, ami azokat a mintákat tartja meg, amik miatt megtagadjuk magunktól a bőséges élet lehetőségét.

Cassiel lehetőséget ad arra is, hogy mélyebbre menjünk a meditációban, a karmikus mintázatok megtisztításáig, egy megvilágosodottabb nézőpont felé, amely előidézi a valódi spirituális mélységeinket.

Cassiel segíthet a tisztánlátás létrehozásában. Amikor a Smaragd és Olajzöld színekre gondolunk, nem azonnal kapcsoljuk össze a tiszta látás minőségével, de ha megértjük az átfogó tudatosság lényegét, képesek vagyunk látni azokat a dolgokat is, amelyek a helyzetünk korlátain túl vannak. A tisztánlátás és az a tudatosság, hogy képesek vagyunk valaki más helyében lenni, ez az a világosság, amit Cassiel tud adni, segítve, hogy valóban kapcsolatba kerüljünk mélyebb intuiciónkkal.

Nemcsak a Mértékletesség (113 = 14) szempontjából gondolhatunk erre az Arkangyalra, hanem különösen azzal kapcsolatban is, ahogy Cassiel támogathat bennünket a saját igazságunk kifejezésében, mind egyénileg, mind nyilvános összefüggésben, a bennünk lévő bölcsesség kifejezése által, ami az analitikus elme minőségét egyensúlyba hozza a magasabb intuícióval. Támogat abban, hogy valaki csendesen és tisztességesen fejezze ki magát, nyugodtan kifejezve azt, ami bennünk lévő bölcsesség mélyebb szintjén van.

Nem feltétlenül gondolunk a smaragd és a középtónusú olajzöld hatásosságára a torokcsakrával összefüggésben, de ez a különös kombináció jól segíti a blokkok és akadályok megtisztítását azzal a képességünkkel kapcsolatban, hogy tisztán beszéljünk és belső igazságunkat fejezzük ki.

Cassiel arra bátorít bennünket, hogy keressük a magányt, így kapcsolatba kerülhetünk a meditativ tapasztalatok legmélyebb szintjével. A lélek magányában a csend megtalálása az, ahogy elengedhetjük a karmikus mintázatokat.

Cassiel egy egészséget hozó Arkangyal, aki segít, hogy kapcsolatba lépjünk önnön belső lényegünkből fakadó szépségünkkel, mélyebb önvalónkkal. Ha arra gondolunk, milyen szép is a bennünk rejlő magatartás és szándék kifejezése, akkor Cassiel segít bennünket, hogy kapcsolatba lépjünk ezzel. A múltbéli viselkedési mintáink a hiánnyal kapcsolatban, amelyek meggátolják, hogy a lélek szépségét megvalósítsuk vagy lényünkbe hozzuk, már magunk mögött hagyhatók. Cassiel elhozza az igazság új érzését, és a bőség csodáját, amit életünk ajánl.

Az előző bekezdésekben volt egy hivatkozás Cassiellel kapcsolatban a Remetére a tarotban, asztrológiailag a Szűz jegyhez kapcsolódva. A Mértékletesség lapja több tarot ábrázolásban még közelibb kapcsolatot mutat Cassiel egy másik aspektusával, mivel úgy is ismerjük, mint a Mértékletesség Angyalát. A képen a Mértékletesség Angyala gyakran áll egyik lábával vízben, a másik lábával a földön, jelképezve a tudatos és tudattalan aspektust, ez is Cassiel megértésének része. Ez adja az alkímiai folyamat ötletét, az arany folyam áradása az egyik kehelyből a másikba.

Cassielt úgy is ismerjük, mint a Békesség (derű) Angyalát.

Cassiel egyik jellemzője, hogy képes bennünket függetlenebbé tenni azzal kapcsolatban, hogy a holdfázisok erejét felismerjük, inkább, mintsem annak tárgyai legyünk.

Cassiel támogat bennünket abban, hogy saját belső igazságunkat kövessük és segít, hogy a megfelelő helyen legyünk a megfelelő időben, és különösen segít, hogy megtaláljuk a saját utunkat, ahol össze tudunk kapcsolódni az Istenivel, a földön az a jó hely, ahol azt tesszük, amit tennünk kell az Isteni tervhez kapcsolódva, amiben megegyeztünk, mielőtt idejöttünk.

Cassiel arról is ismert, hogy segít azoknak, akiknek víziszonyuk van, akik úgy érzik, nem szeretik a vizet.

Cassiel segít a hajózással, tengeri utazással kapcsolatban. Ugye furcsa, ahogy néhány tulajdonság működik, különösen, ha számba vesszük azt a tényt, hogy mi is hetven százalékban folyadékból vagyunk, és amitől félünk, az akadályozza önmagunk igazságának megvalósítását?

Szeretettel, mint mindig

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Profilkép

Utolsó kép

Archívum

Naptár
November
2022
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Elérhetőség

Fehér Pegazus Lélekút Egyesület

Dunavarsány

feherpegazusinfo@gmail.com

Statisztika

Online: 8
Összes: 2099539
Hónap: 8235
Nap: 266