Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Féltékenység és Irigység

feltekenyseg2.jpg"A Féltékenység és Irigység rendkívül fontos érzések, mivel megmutatják, hogy mit is akarsz."

Kezembe került egy angol nyelvű írás, amit úgy éreztem, hogy megosztanék másokkal is. A témája eléggé aktuális, mivel szerintem nagyjából mindenkit értint, ha bevalljuk, ha nem.

Így kezdődött a szöveg: "A Féltékenység és Irigység rendkívül fontos érzések, mivel megmutatják, hogy mit is akarsz." Tulajdonképpen teljesen tisztán mutatják meg a vágyaidat. Ezek az érzések, ebből a nézőpontból nem is mumusok. Nagyon fontos, hogy megtanuljuk, hogyan kezeljük ezeket az érzéseket. Többek között, mert szinte már majdnem mindenki hozzá van kapcsolódva a legnagyobb "irigység - indító" hálózathoz a világon - a Facebookhoz. Ott - látszólag - mindenki boldog, éppen szerelembe esett, gyönyörű helyeken nyaral, új ruhát, autót vett... stb. Elég egy pillantás valaki oldalára és máris azt érezheted, - ha az neked épp nincs, de szeretnéd - amivel ő villog-, hogy kevesebb vagy másoknál.

Ha nem tanulod meg, hogyan kezeld az irigység-mumusodat és hogyan fordítsd át ezeket az érzéseket egy erőteljes pozitív erővé az életedben, akkor totálisan eluralkodhat rajtad a zöldszemű szörnyeteg és beleragadhatsz a negativitásba.

feltekenyseg3.jpg

 

A féltékenység és az irigység egy kétélű kard - használhatod jól is vagy rosszul is. A rosszabbik verzió sajnos, ami a legelterjedtebb működés: Ahelyett, hogy felismernéd az érzés Ajándékát -

 •  
 •  


 

 • Rosszindulatúvá és undokká válsz az adott illetővel kapcsolatban. Sztorikat gyártasz - a magad megnyugtatására - hogy biztos valami más nem stimmel vele, csakhogy jobban érezd magad.

VAGY

 • Belehajszolod magad abba a gondolatmenetbe, hogy nem vagy elég jó/ nem vagy elég okos/ nem vagy elég fiatal/ nem vagy elég gazdag stb...

VAGY

 • Beleragadsz egy olyan gondolatba, hogy micsoda áldozat vagy te, hogy ha másnak megadatik, akkor neked miért nem.

VAGY

 • Belerakod magad abba gondolatba, hogy miért nem veled történik ilyen soha.

 

Az Irigység és a Féltékenység ebben az álruhában megkeményíti a szívedet és teljesen tönkreteheti az egész életedet.
 

Nézzük hát meg, hogyan tudod ezeket az érzéseket inkább jól felhasználni és a javadra fordítani 5 lépésben:

 1. Legyél tudatos és vedd észre magadban a féltékenységet vagy irigységet, és ismerd fel, hogy ez mutatni akar neked valamit.
 2. Fejtsd meg és tudatosítsd, hogy mi is az a dolog, amit akarsz (amire féltékeny vagy).
 3. Áldd meg azt a dolgot, amit szeretnél és azt a személyt, akinek már van. Talán ezt hangosan is kimondhatod. Pl. Megáldom X.Y-t, és az ő gyönyörű, új autóját" (vagy azt, ami az irigységed tárgya)

  Ez egy nagyon fontos lépés, hogy az energia átalakuljon és elmozduljon a gondolkodásod a bőség irányába.
  Gondolkozz csak el ezen: Amikor Te az álmaidat élnéd, nem azt szeretnéd, hogy a körülötted lévő emberek is örüljenek ennek, ahelyett, hogy irigykednének rád a hátad mögött?

4. Jelöld ki az irányt az álmaid elérése felé, és tegyél is érte, hogy megtörténhessen veled.

5. Ha elég bátor vagy, akkor azt is megteheted, hogy beszélgetsz az illetővel és tanácsot is kérhetsz tőle, hogy hogyan érte el az álmait.

Így ha legközelebb a Facebookot nézegeted, és felüti fejét benned a zöldszemű szörnyeteg, akkor tudd, hogy nincs ezzel semmi baj, csak emlékezz erre az 5 lépésre, hogy előnyt kovácsolhass belőle.

-A.A.Zs.-

 

Profilkép

Utolsó kép

Archívum

Naptár
November
2022
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Elérhetőség

Fehér Pegazus Lélekút Egyesület

Dunavarsány

feherpegazusinfo@gmail.com

Statisztika

Online: 15
Összes: 2099567
Hónap: 8242
Nap: 286