Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Totemállat: DELFIN

bottlenose-dolphin_doug-perrine.jpgDelfin, mint Totemállat

1024px-spinner_dolphin_jumping.jpg  DELFIN, MINT TOTEMÁLLAT

 

Az állatok a szellemi világ hírnökei.  Az erőt adó állatok választanak ki bennünket azáltal, hogy megmutatkoznak, és nem fordítva.

 

 

Ha a delfin megjelenik az életedben, mit is szimbolizál és mire akarja felhívni a figyelmedet?

 
A DELFIN, az új erők és dimenziók szimbóluma. A delfin valójában megnyithatja a teremtés és az új dimenziók kapuját. A víz elengedhetetlen az élethez, de ugyanúgy a lélegzetvétel is az.  A delfin megtaníthatja az embert, hogy miként léphet be az élet vizébe, és hogy ott miként hívja elő a légzés és hang segítségével mindazt, amire a legjobban vágyik.

Ha valakinek a delfin megjelenik totemként, az annak a jele, hogy ideje némi új fuvallatot magába lélegeznie: járjon szabadban sokat, játsszon, fedezze fel a világot, és mindenekfelett lélegezzen!

 

További érdekességek a Delfinről, mint szimbólumról:

Delfin: Gyengédség, telepátia, életvidámság

A delfin és az ereje a világ kultúráiban
Az ókorban a delfin a tengeri állatok királyának számított, a tenger hatalmát szimbolizálta. Több fajtársával együtt Poszeidón kocsiját (római Neptun) húzták, és ők kísérték a tengerjárók istenét, Apolló Delphionioszt. Csillagképét az északi égbolton találjuk. A babiloniak számára a delfin szent állat volt, Istár istennőt rendelték hozzá, Egyiptomban Íziszt, Görögországban Aphroditét (római Venus), mert az anyaméhet (görög Delphisz) testesítette meg. A delfinek a halottak lelkét vezetik a „megboldogultak szigetére”. Egykor a görög költő és énekes Arion Itáliába és Szicíliába utazott. Hazafelé vezető útja alatt kalózok támadtak rá, kirabolták, és tengerbe vetették. Egy delfin a hátára vette és a partra vitte, megmentve ezáltal életét. Így a delfint a tenger angyalának is nevezik. A békét, a harmóniát, az ősi tudást, a sokféle képességet, a kozmosszal való kapcsolatot, a gondoskodást, az univerzális szeretetet és az örömöt jelképezi. Ha a delfint egy horgonnyal együtt ábrázolják, az a megfontoltság, a harmónia és a nyugalom egyik szimbóluma. Az indiánoknál isten küldöttének és a nagy szellem megtestesülésének számított.
A delfin a Síriust, a Fiastyúkot, a csillagok bölcsességét, és a csillagvilágot képviseli, valamint Atlantisz és Lemúria ősi kultúráinak tudását. A delfinek a spirituális otthonunkra és fénycsaládunkra mutatnak, mindazokra az emberekre, akikkel lelki síkon rokonságban állunk és akikkel együtt járjuk az utat. A feng shui-ban a delfin a párkapcsolat, szülői kapcsolat, a gyermek és a segítő barátok területének jelképe, ahol békés, harmonikus atmoszférát hoz létre. A delfin-amulett lehetővé teszi, hogy belépjünk a magasabb világokba, spirituális természetünkbe, és szerencsét hoz, életörömöt ad.


Kövei: larimar, kristály; színei: türkiz, világosbarna, világoszöld, fehér, rózsaszín;
elemei: víz, éter; szimbólumai: Merkaba, hatágú csillag (Salamon pecsétje); további asszociációi: Vénusz, Neptunusz, Nap, szórakozás, könnyedség;

álomfejtés: A delfin szerencsét és gyógyulást hoz. Megjelenése univerzális tudáshoz való hozzáférést és a spirituális fejlődést segíti elő. Kövessük őt, valamit mutatni fog nekünk.

Megerősítései: „ A gyógyító hang átjárja egész testem. Megbízom képességeimben. Fény és szeretet vagyok, ezt közvetítem embertársaim felé.”

bottlenose-dolphin_doug-perrine.jpg


(Forrás: Jeanne Ruland: Az állatok ereje c. könyv)

 

Profilkép

Utolsó kép

Archívum

Naptár
Szeptember
2022
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Elérhetőség

Fehér Pegazus Lélekút Egyesület

Dunavarsány

feherpegazusinfo@gmail.com

Statisztika

Online: 4
Összes: 2086169
Hónap: 6824
Nap: 342