Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Parti delfin

tucuxi.jpgParti delfin (Tucuxi delfin)

tucuxi2.jpgParti delfin vagy Tucuxi delfin (Sotalia fluviatilis)

 

Elterjedése: Dél-Amerika északkeleti és Közép-Amerika keleti sekély, part menti vizei és folyói. Sós- és édesvizekben egyaránt előfordul.

A létét veszélyeztető tényezők: Vadászat, halászat, halászhálóba gabalyodás, élőhelyének tönkretétele.

A folyami állatok többnyire világosabbak és kisebbek, mint a part mentén élő egyedek. Mindkét formánál az életkor előrehaladtával a bőr gyakran egyre világosabbá válik. Összetéveszthető a nagyon hasonló palackorrú delfinnel, de a parti delfin kisebb, arcorra hosszabb és háromszögletű hátúszójának csúcsa hajlottabb.

Az elhaladó járművek sodorvizében úszhat, de az orrvizet nem lovagolja meg. Gyakran látható amint kémlelődik, farkát és mellúszóit csapkodja, delfinszerűen úszik. Képes nagyon magasra ugrani (általában oldalára esek vissza), különösen ha megzavarják. Merülése általában rövid (kb. 30 másodperc), ritkán tartózkodik egy percnél tovább a víz alatt. Fürgén úszik. Kis csoportjai gyakran úsznak együtt, ami erős szociális kapcsolatra utal. Átlagosan 2-7 egyedből álló csoportokban élnek, a tengeri változat nagyobb csapotokba is rendeződhet 1-30 egyedet is számlálhat a csoport, ritkább esetekben. Lehet látni folyami delfinekkel együtt táplálkozva és az Amazonasban gyakran társul táplálkozó vízi madarakhoz. Kilégzése a folyami delfinekéhez képest nagyon csendes. A tengeri egyedekből kevés látható amikor a felszínre jönnek, de a folyókban élők többnyire a fejüket és testük elülső részét is a víz fölé emelik. (Forrás: wikipedia)

 

Az újfajta Delfin és Bálna esszenciák közül a Parti delfinhez tartozó esszencíia többek között a következőket támogatja:

  • Eltárolja a harmónia, egyensúly és szeretet állapotot az emberek között, és a természettel való kapcsolatunkban is.
  • Segíti a bioritmus harmonizálását, így harmóniába kerülhetünk minden szinten.
  • A hasán lévő rózsaszín mutatja ennek a delfinnek a nagyon erős kapcsolódását az univerzális szeretet energiához.

 

 

 

 

Profilkép

Utolsó kép

Archívum

Naptár
November
2022
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Elérhetőség

Fehér Pegazus Lélekút Egyesület

Dunavarsány

feherpegazusinfo@gmail.com

Statisztika

Online: 7
Összes: 2099534
Hónap: 8233
Nap: 263