Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

KUTATÁSI EREDMÉNYEK A DELFINEK EMBERRE GYAKOROLT HATÁSÁRÓL

delfinek2.jpg

Kutatási eredmények a delfinek emberre gyakorolt hatásáról

 

fpdolphin1.jpg

Az EEG (elektro-enkefalográf) műszerrel végzett mérések azt mutatták, hogy a delfinek hangkibocsátása lecsendesíti az ember stresszes agyműködésének béta hullámait, és növeli a relaxált, meditatív állapothoz társuló alfa-théta hullámok aktivitását. A delfinek akusztikus hatása növelte az alanyok jobb és bal agyféltekéjének összehangoltságát is. A kutatók jó okkal feltételezték tehát, hogy a delfineknek megvan a képességük, hogy hassanak az emberi idegrendszerre és az agy elektromágneses mintáira.


Alkalmazási területek


Számos betegség és állapot kezelhető és javítható a delfinterápia segítségével.
A delfinterápiával kivételes eredményeket értek el a pszichoszomatikus betegségek és a poszttraumás állapotok kezelésében. Gyakran súlyos depresszióban szenvedők, súlyos lelki traumán átesett személyek számolnak be arról, hogy ezekkel az állatokkal való találkozás felejthetetlen élménnyel ajándékozta meg őket, visszaadva hitüket az életben.


Figyelemreméltó eredményeket értek el a különböző, meghatározhatatlan eredetű magatartás - és kommunikációs zavarok, az autizmus kezelésében, de eredményesen alkalmazzák halmozottan sérült gyermekeknél, cp-s, Down- szindrómás pácienseknél is.
A delfinekkel úszás a depresszió csökkenését eredményezi. A boldogság hormonok - az endorfin – növekszik. Pozitív hatások jelentkeznek az agyban is. Tanulmányok kimutatták, hogy a delfinek által kibocsátott ultrahang hullámok ereje, még a sebeket/sérüléseket is képesek gyógyítani. A viselkedés-lélektan (behaviorizmus) kihangsúlyozza, hogy a delfinekkel való úszás hatalmas élvezetet jelent a sérült gyermekek számára, ami pozitívan hat a tanulási folyamatokra. A delfinek és a gyerekek közötti kapcsolat (energia átvitelt) vizsgálatával a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a delfinterápia egy nagyon különleges és rendkívül hatásos pszichoterápiás eljárás.


Dr. Karl Jung is kihangsúlyozta, hogy egy szimbólum archetípusának szembesítése gyógyító hatással van az emberre. A delfinnek, mint szimbólumnak nagyon sok mitológiai asszociációja és jelentése van. A gyógyító hatást, a delfinterápia során, a páciensek a szimbólumnak a szembesítése során személyesen megtapasztalják.


Amiben a delfin terápia segít:


- Nagyobb önszeretet és önelfogadás
- Önbizalom és önértékelés növelése
- Gyógyulás fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szinten
- Mélyebb belső béke, és belső öröm megtalálása
- Belső harmónia
- Harmonikus kapcsolatok kialakítása
- Növeli a felelősségvállalást
- A környezettel, természettel való kapcsolódás növelése
- Felszabadult érzést ad, kevesebb félelemmel az életben
- Játékosság
- Egység- Közösség érzés kialakítása, növelése.Az idegrendszert és a vázizomzatot gyógyító munka létfontosságú minden ember számára, aki fejlődni szeretne, alkalmazkodva a Föld megemelkedő rezgésszintjéhez. Nagyon fontos olyan módszereket megtanulnunk, amivel megtanítjuk a testünket, hogyan engedje el a feszültségeket, a káros energiákat, megbetegítő rögzüléseket, ezáltal meggyógyítva önmagunkat, az életünket.


A tudományos kutatások mellett meggyőződésünk, hogy a delfinek képesek megváltoztatni minket, embereket a szeretetük, örömük, empátiájuk által. Az élesen fókuszált, precízen célzott magas-rezgésű hangjuk, illetve az ultrahang, képes hatni a csontok és az ízületek szerkezetére, valamint pozitívan módosítani az agyhullámokat.

A delfin terápiát egyre növekvő érdeklődés övezi, hiszen általa fájdalomcsillapításról, a depresszív jelenségek oldásáról, az autista gyerekek tanulási készségének javításáról beszélünk. Létezik egy megállapítás, mi szerint a delfin terápia az agyfélteke lassú hullámainak összehangoltságát szinkronba hozza az agy tevékenység aktivitásának pozitív megváltoztatásával.


Az ember fiziológiai kapcsolatát a delfinekkel a leginkább úgy jellemezhetnénk, hogy ilyenkor létrejön egy jelentős bioelektromos változás az agy aktivitásában. A világon különböző országok tudósai aktívan tanulmányozzák ezt a hatásmechanizmust. Néhány forrásmunka a cerebrális-hormonális működés elvét magyarázza, ugyanakkor csokorba szedték az elektro-fiziológiai tanúsítványokat, melyek alátámasztják az endorfin alapokon nyugvó hatást.


A mai napig nyitott a kérdés- hogy csinálják ezt a delfinek?
A delfin „leszkenneli” a pácienst, érzékeli és észleli a beteg szerv kisugárzását. Csodálatos biológiai mezővel rendelkeznek; leveszik a stresszt, az ember érzi az életenergia megnövekedését, és eltűnik a negatív energia jelenléte.

 

A Blue Dolphin - Virtuális Delfin Relaxáció speciális terápia, ami a delfinek és a tenger hangját használja fel.

 

Ez valóban a relaxálás új dimenzióját hozza el!

 

Már sok ember beszámolt arról, - többek között saját tapasztalatom is ez - hogy miután delfinekkel úszott, úgy érezte, hogy megváltozott az élete, „felébredt benne valami”.

A delfinek szonár képességükkel, vagyis a hangjukkal látnak, mégpedig holografikus módon. A tudósok bebizonyították, hogy a szonár áthatol az anyagon. Valóságos domború képeket készítő röntgengép. A Doppler effektust felhasználva (mozgó tárgy rezgésszám változásának görbéje), a visszhang révén képesek látni a testben lévő legfinomabb áramlásokat is.


A delfinek a teljes agykapacitásukat használják. Aki megfigyeli a delfinek mozgását a vízben, az láthatja, hogy gerincük egyenes, idegi reakcióidejük azonnali, spontán összhangban élnek önmagukkal és a környezetükkel. Testük rugalmasan reagál minden helyzetre és szükségletre. Amikor megmozdítják az uszonyaikat, akkor a mozdulatok, idegrendszerük vezérletével, finom hullámokban végigfutnak a testükön anélkül, hogy görcsökbe, vagy izomfeszültségekbe ütköznének.

A frekvenciájuk alapján 4 féle agyhullámot különböztetünk meg: alfa, béta, theta, delta.
A delfinek képesek arra, hogy olyan állapotban létezzenek, amiben mind a négy agyhulllám szinte egyszerre képes működni (alpha, beta, theta, és delta).
A beta állapot megengedni, hogy logikusan tudj gondolkodni, figyelő, aktív állapot. Az alpha állapotban el tudsz lazulni és pihenni, és stresszmentesnek érezheted magad. A theta állapot hozzájuttat a gyógyuláshoz, és megadja a lehetőségét annak, hogy hozzáférhetsz az „Isteni” részedhez is. Ez azt jelenti, hogy ha mindegyik egyszerre működik, egyszerre tapasztalják az összes állapot hatását, vagyis: élnek, mozognak és kommunikálnak, közben relaxált és békés állapotban vannak, és mindeközben kapcsolatban állnak az Isteni részükkel is. Úgy is mondhatnánk, hogy a delfinek valamiféle "felébredt aggyal rendelkeznek".

 

A delfinek ezen képességét felhasználva született meg ez a Virtuális Delfin Relaxáció, mely elhozza a delfinek ajándékait azokhoz is, akik nem tudnak kiutazni egy személyes együttúszásra.
E módszer által, viszont bárkinek van rá lehetősége, hogy összekapcsolódhasson legalább virtuálisan, illetve telepatikusan a delfinek gyógyító energiával.

 

Kutatások is bebizonyították, hogy az emberi agyra, az emberi energiamezőre is nagyon jótékony hatással vannak a delfinhangok, és vibrációjuk.

 

Jótékony hatásai közül pl.:

- Csökkenti a stresszt, a depressziós állapotokat
- Hozzájárul a belső erő és önbizalom növekedéséhez
- Relaxál, megnyugtat, feltölt, megújít
- Segíti a gyógyulást, regenerálódást betegségek esetén
- Segít beindítani az öngyógyító mechanizmust
- Visszahozza az életkedvet, az önmagadba vetett hitet, önbizalmat
- Életörömmel tölt fel
- Növeli a kreativitást
- Egyensúlyba hozza a testet, lelket, szellemet.

 

Kiknek ajánlható a delfin terápia?

►Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt
►Akik stresszesen élik az életüket, és szeretnének relaxálni vagy gyógyulni, regenerálódni
►Kismamáknak
►Mindenkinek, aki szereti a delfineket és szívesen összekapcsolódik az energiáikkal.

 

 

Profilkép

Utolsó kép

Archívum

Naptár
November
2022
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Elérhetőség

Fehér Pegazus Lélekút Egyesület

Dunavarsány

feherpegazusinfo@gmail.com

Statisztika

Online: 15
Összes: 2099563
Hónap: 8248
Nap: 283