Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fizikai kapcsolódás a delfinekkel

swimmers-and-dolphin-1-fron.jpgFizikai kapcsolódás vadon élő delfinekkel

 

A vadon élő delfinekkel úszás

A vadon élő delfinekkel való kapcsolódás tulajdonképpen a velük való együttúszást jelenti, nyílt vizen a természetes élőhelyükön. Ide bárki eljöhet, aki szereti a tengert, van vízbiztonsága és szeretne megtapasztalni egy olyan csodás élményt a delfinekkel találkozva, amiben még biztosan nem volt része.

A delfinekkel való találkozás megnyitja az utat lelkünk olyan mély és elrejtett részeibe, ahol a szabadság, önfeledt játék, spontaneitás és kreativitás forrása rejtőzik. Felszabadul lelkünk a mindennapok terhei és súlya alól, érzelmeink hullámai lecsillapodnak, a gondolatok kitisztulnak, s megtapasztaljuk a gondtalanság élményét, az itt és most pillanatát, tiszta, játékos, gyermeki Önmagunkat.

Érdeklődésük, szociális érzékenységük, a játékra való állandó nyitottságuk és közvetlen, elfogadó jelenlétük megérinti az embereket.

Mi túl sok gátlást, félelmet, aggodalmat hordozunk magunkkal felnőtt korunkra, elfeledve a pillanatban való jelenlét, a tiszta, felszabadult boldogság, játék, öröm és szabadság önfeledt állapotát. A delfinek ezt adják nekünk, segítenek elengedni korlátainkat, elfogadni önmagunkat, játékosan felszabadítani a bennünk lakó, belső gyermeket. De ennél sokkal többre is képesek.

Napjaink tudományos kutatásai behatóan foglalkoznak a delfinek képességeivel. 

A 80'as évek elejétől kezdve számos kutatás és tudományos értekezés foglalkozik a delfinterápia hatásaival. Birch és Cole a delfinekkel együtt úszó emberek agyhullámaiban mutatott ki szignifikáns változást, szemben a kontrollcsoport agytevékenységével, amely nem úszott az állatokkal. Ez meggyőzte a kutatókat is arról, hogy a delfinek képesek hatást gyakorolni az emberre.

Amikor én először úsztam együtt a delfinekkel elmondhatatlan örömöt jelentett. Igazából ezt az érzést leírni sem lehet. De biztosan megváltoztatta az életemet és elhatároztam, hogy minél több embert szeretnék ezzel az érzéssel megismertetni. Így Dél-Egyiptomba a Vörös-tengerhez szerveztem „elvonulást és delfinekkel úszás” programot. Ezen az egy hetes programon többször is van lehetőségük az embereknek együtt úszni a vadon élő delfinekkel. Volt rá példa legutóbb, hogy legalább 100 delfin úszott oda hozzánk. Csodálatos és felemelő élmény. A maradék időben pedig csoportos foglalkozásokat tartunk, meditációkkal, relaxációkkal és beszélgetésekkel.

 

A delfinekkel úszás irányított formája a depresszió csökkenését is meghozza. A boldogság hormonok, - az endorfin – megnövekednek. Pozitív fejlődések jelentkeznek az agyban is. Tanulmányok kimutatták, hogy a delfinek által kibocsátott ultrahang hullámok ereje, még a sebeket/sérüléseket is képesek gyógyítani.

 

 

 

Profilkép

Utolsó kép

Archívum

Naptár
November
2022
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Elérhetőség

Fehér Pegazus Lélekút Egyesület

Dunavarsány

feherpegazusinfo@gmail.com

Statisztika

Online: 9
Összes: 2099538
Hónap: 8234
Nap: 266