Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSENDES-ÓCEÁNI DELFIN

Csendes-ócepacific_white-sided_dolphins_-lagenorhynchus_obliquidens-.jpgáni fehérsávos delfin

article preview

pacific_white-sided_dolphins_-lagenorhynchus_obliquidens-.jpg Csendes-óceáni fehérsávos delfin vagy más néven csendes-óceáni delfin (Lagenorhynchus obliquidens)

Főként nyílt tengeri, a kontinentális peremektől távol él, a partok közelében csak a mély vizű tengeri árkoknál fordul elő. Évszakosan vándorolhat észak-dél irányban, vagy a nyílt vizek, illetve partok között (télen a partok felé vagy délre mozognak), de egyes populációk egész évben egy helyben maradnak.


Testhossza 1,7 - 2,4 méter, tömege 85 - 150 kilogramm. Rendkívül bizalmas természetű. Nagy iskolái annyira felkavarják a vizet, hogy az még sokáig tajtékzik utánuk. Testmintázatuk egyedenként nagyon változó, és kevésbé jellegzetes a fiatal állatokon.

Legtöbbször a közönséges delfinnel keverik össze, de annál rövidebb az arcorra, és nincs az oldalán homokóra-rajzolat.

Nagyon mozgékony, mutatós állat, rengeteget fröcskölődik. Gyakran ugrik, néha megpördül a levegőben, és egy teljes hátrabukfencet végez, majd egyik oldalára vagy a hasára érkezik vissza. Gyorsan, erőteljesen úszik, gyakran delfinúszással halad. Élvezettel lovagol a hullámokon, a járművek sodorvizében és orrvizében, gyakran a semmiből tűnik elő. Amikor nagyon közel úszik a felszínhez és csak a hátúszója látszik, megjelenése cápaszerű.

Rendkívül kíváncsi, az álló csónakokat is megközelíti. Átlagos csoportmérete 1-2000 példányból áll, de a part közelében kisebb csoportok találhatók.

Forrás:wikipedia

 

Az újfajta Delfin és Bálna esszenciák közül a Csendes-óceáni fehérsávos delfinhez tartozó esszencia többek között a következőket támogatja:

  • Fényt hoz, és könnyű kommunikációt, áramlást a kapcsolatokba.
  • Eloszlatja a társadalmi korlátokat és érzéseket.
  • Megnöveli a zenei kreativitást.
  • Támogatja a szívközpontú kommunikációt.